Hvor mange LEGO-klodser er der i verden? – og andre fun facts om LEGO

Det er ikke mange, der ikke ved, hvem og hvad LEGO er. De farverige klodser er efterhånden nået hele vejen fra Billund til Beijing og tilbage igen. Men selvom klodserne har været at finde på legetøjshylderne i mange år, er der uden tvivl en masse ting, du ikke vidste om den globale legetøjsvirksomhed. Vi har fundet nogle af de mest efterspurgte LEGO-spørgsmål og besvaret dem herunder.


Hvor mange forskellige LEGO-klodser findes der?

Hvor mange LEGO-klodser er der i verden? Der er efterhånden et par stykker. Store, små, runde, firkantede, aflange – og i alskens farver. Der bliver konstant produceret nye LEGO-klodser, så tallet ændrer sig hele tiden. Det bliver dog anslået, at der skulle være i omegnen af 400 milliarder legoklodser. Det svarer til at hver en person i verden har ca. 50 legoklodser derhjemme.

LEGO-klodserne, som typisk kommer i sæt, kan samles på mange måder. Hvis man har 8 klodser af størrelsen 2x4 vil man kunne lave 8.274.075.616.387 forskellige former. Så der er heller ikke noget at sige til, at man kan bruge uendelige mængder af tid på at lege med de knoppede klodser.


Hvornår blev LEGO opfundet?

Det korte svar er 1932. Det lange svar er, at Ole Kirk Kristiansen, som følge af landbrugskrisen, blev nødt til at udvide sin snedker- og tømrerforretning med trælegetøj. Det gjorde han i 1932. Selvsamme trælegetøj blev hurtigt omdrejningspunktet for virksomheden, og derfra fandt Ole Kirk i 1934 hurtigt på navnet LEGO, der er en sammensætning af ordene ’LEG’ og ’GODT’.

Efter at have vokset gradvist i flere år kunne det lille firma i 1944 udvide yderligere til A/S. I 1946 valgte man så at opgradere med en plastsprøjte-støbemaskine, som blev startskuddet på de første plastik-LEGO-klodser. Disse klodser gennemgik senere en forvandling og fik i 1985 det look, de har i dag.


Hvor stort er verdens største LEGO-sæt?

Gennem tiden er der blevet produceret flere store LEGO-sæt, og verdens største LEGO-sæt har derfor også haft mange navne. De seneste år har der været produceret store sæt som LEGO Titanic, LEGO Colosseum og LEGO Eiffeltårnet. Alle sammen overgås dog af LEGO Art Verdenskort, som på nuværende tidspunkt er verdens største LEGO-sæt målt på antal elementer. Dette LEGO-sæt tæller intet mindre end 11.695 dele.

LEGO Eiffeltårnet kommer tæt efter med 10.001 elementer og en højde på 149 cm, der gør det til det højeste LEGO-sæt til dato.


Kig forbi Toosbuys Torv og find dit næste LEGO-sæt

Har du brug for et nyt LEGO-sæt er du altid velkommen til at besøge LEGO-butikken på Toosbuys Torv, hvor du vil kunne finde både store og små LEGO-sæt. Vi har også lavet en guide med gode råd til rengøring af dine LEGO-klodser.