Opbevaring af LEGO

Det kan være svært at finde plads til de farverige klodser i takt med at samlingen udbygges år efter år. Der er dog flere forskellige metoder, der kan tages i brug til opbevaringen af LEGO. Opbevaringskasser, udstillingsmontre og hylder er alt sammen gode muligheder, men har samtidig hver deres fordele og ulemper.

Der er nemlig forskel på, om du ønsker at opbevare dit LEGO i én stor pærevælling, eller om det skal opbevares i samlet form. Nogle vil argumentere for, at klodserne altid bør være skilt, så der kan bygges ud fra fri fantasi, når de tages frem, mens andre gerne har de samlede konstruktioner stående fremme. Vi har forsøgt at samle et overblik over, hvilke muligheder du har for opbevaring af dit LEGO.

LEGO-klodser i bunke


Sådan klarer du opbevaringen af LEGO

LEGO kommer i mange størrelser og former. Det ved de alt om i LEGO-butikken i Bredebro. Dette betyder, at du kan have æsker, samlinger og kollektioner bestående af alt mellem 5 og 5.000 klodser – nogle gange mere. Derfor kan det være nødvendigt med forskellige størrelser af beholdere og opbevaringskasser til opbevaringen af dit LEGO.

LEGO laver selv nogle opbevaringsbeholdere, der egner sig godt til opbevaringen af LEGO-klodserne, ligesom de er ganske dekorative i sig selv. Du kan finde alt fra skuffer til forstørrede LEGO-klodser og endda store, udhulede LEGO-hoveder.

Opbevaringsmulighederne kommer i forskellige størrelser og kan indeholde forskellige mængder af LEGO. Nogle er lavet til at opbevare enkelte æsker eller kollektioner, mens andre har til op til 8 L plads. Har du rigtig meget LEGO, kan det desuden være en mulighed at samle alle klodserne i en eller flere bedrollers under sengen.


Opbevaring af samlet LEGO

Engang var LEGO kun noget, man kunne vælte ud på gulvet og bygge, som man havde lyst til. I dag findes der byggesæt, hvor klodserne er lavet specifikt til dét byggesæt og dén kollektion. Nogle klodser kan derfor ikke blandes sammen med andre.

Har man købt en specifik LEGO-konstruktion, er der desuden mange, der ønsker at udstille værket, når det er færdigbygget. Her kan man vælge at investere i mindre reoler, vitrineskabe eller hylder, der dedikeres til opbevaringen af samlet LEGO. Nogle går endda så langt, at de køber udstillingsmontre til fremvisningen af deres LEGO-kunstværker.


Hænder, der sammensætter LEGO


Find LEGO hos LEGO-butikken på Toosbuys Torv

På Toosbuys Torv i Bredebro finder du en LEGO-butik, der forhandler alt fra LEGO Star Wars til LEGO Friends. Er du i tvivl om, hvilke størrelser der findes, eller hvilke modeller de har i butikken, er du altid velkommen til at ringe til dem på tlf. 74 75 59 59 eller besøge dem i butikken.