Rengøring af legoklodser – sådan bærer du dig ad

Alt legetøj bliver snavset en gang imellem. Også de farverige klodser fra LEGO. Men hvordan vasker man legoklodser? Vi har forsøgt at sammensætte en guide over, hvordan du griber rengøringen af dine legoklodser an. Fra den gode gammeldags håndvask til en tur i vaskemaskinen. Læs med her og bliv klogere på, hvordan man bærer sig ad med at vaske legoklodser.


Vask af legoklodser i vaskemaskine

Der er flere ting, der kan rengøres vha. en tur i vaskemaskinen. Legoklodser er en af dem. Legoklodser kan nemt blive både nussede, fedtede og klistrede efter flere timers intens leg. Vaskemaskinen er en hurtig, effektiv og nem måde at vaske legoklodserne, der vil fremstå som nye ovenpå sådan en behandling. Et godt og ofte nødvendigt tip er at finde en form for betræk eller omslag, så klodserne ikke flyder for meget rundt, kommer i klemme eller larmer.

Det er dog vigtigt at bemærke, at vandet helst ikke må være varmere end 40°C. Bliver det det, er der risiko for at både farve og form kan tage skade.


Vask af legoklodser i hånden

Når det kommer til rengøring er vand, sæbe og klud typisk godt værktøj at have med i værktøjskassen. Dette er også tilfældet, når det gælder vask af legoklodser. Alt du skal bruge er en spand med lidt lunkent vand, et mildt rengøringsmiddel og en blød klud. Og så selvfølgelig lige finesse til at gnubbe snavset af de kantede og knoppede klodser.


Sådan tørrer du dine legoklodser

Når du så har vasket dine legoklodser, vil du selvfølgelig gerne have dem tørret ordentligt også. Her gælder samme forholdsregler, som der gælder, når du har vasket. Ikke for varmt. Derfor er både ovn, mikroovn og håndtørrer ikke egnede. Lufttørring er, ligesom ved så mange andre ting, den bedste fremgangsmåde.

Når LEGO-klodserne er rengjorte, så kan du med fordel overveje, hvordan du på bedste vis opbevarer dem. Find vores bedste tips til opbevaring af LEGO lige her.

Har du brug for nye LEGO-klodser?

Selvom det meste LEGO kan pudses og poleres, så det fremstår som nyt, kan det være spændende med lidt nye klodser fra tid til anden. Hos LEGO-butikken på Toosbuys Torv finder du klodser i alskens farve og størrelser. Derudover kan du finde et bredt udvalg af forskellige samlinger, der passer til både store og små. Besøg Toosbuys Torv og find dit indre legebarn frem.