Hvordan finder man den bedste kikkert til jagt?

Jagtkikkerter er beregnet til at gå på jagt med, og de kan være med til at stille skarpt på, hvad end du er på jagt efter. Det kan dog være noget af en prøvelse at finde frem til den bedste kikkert til jagt. Den skal vælges ud fra, hvad dine behov er, hvilket terræn du jager i og måske ud fra et bestemt budget. Udvalget af jagtkikkerter varierer meget, og der findes modeller både til nybegynderen og den erfarne jæger.


Du skal vælge en kikkert, der passer til dine behov

Det er måske lettere sagt end gjort, men når du er på udkig efter den bedste kikkert til jagt, skal du finde den bedste til dig og dine behov. Behov, ønsker og smag kan have stor betydning for, hvad der er den bedste løsning for dig.

Dit niveau kan også have stor betydning for, hvilken kikkert der passer til dig. Er du vant til at jage med kikkert, er du måske mere vant til at holde en kikkert stille. Er du ”nyuddannet jæger”, har du måske ikke den samme rolige hånd som en rutineret jæger. En erfaren jæger vil her have nemmere ved at håndtere en kikkert med 10x forstørrelse, mens det højest sandsynligt vil være en fordel at nøjes med 8x forstørrelse til en nybegynder.


Vælg en jagtkikkert ud fra jagttidspunktet

Der kan være forskel på, hvad du jager, og på hvornår du gør det. Tager du på jagt ved daggry eller skumring, bør du vælge en kikkert med en større frontlinse end normalt. Jager du i mørke, fx om natten, vil det være en fordel med en natkikkert eller termisk kikkert. Disse typer af kikkerter er essentielle, når mørket falder på, da det menneskelige øje ikke er i stand til at tyde særlig meget uden lys.

Natkikkerter og termiske kikkerter kan desuden fås som tilbehør til din riffel, hvilket gør den en del nemmere at arbejde med, når du i forvejen skal håndtere mørket.


Hvor meget koster den bedste kikkert til jagt?

Prisen på kikkerten afhænger af, hvilket type jæger du er. Er du nybegynder, behøver du sandsynligvis ikke den samme kikkert, som din nabo, der har jaget i 20 år. Er du just startet med jagt og naturoplevelser, kan du måske nøjes med en billigere kikkert.

Som tommelfingerregel siger man, at prisen på en jagtkikkert vil afspejle sig i kvaliteten på kikkertens optik. Det er ligesom så meget andet udstyr og grej. Jo mere du betaler, jo mere får du også for pengene. 


Har du brug for hjælp til at vælge?

Er du i tvivl om, hvilket kikkert der passer bedst til dig og dine behøv, er du mere end velkommen til at besøge Klindt Jagt & Outdoor på Toosbuys Torv. Her har de erfaring med al slags jagt, og de har udstyr til alle niveauer.