Æ Laut

Æ Laut er ECCOs udstilling, som blev etableret i forlængelse af virksomhedens 50 års jubilæum i 2013. Her kan du lære om virksomhedens historie, værdier og udvikling inden for teknologi, design og produktion.

Resultatet er en udstilling om ECCO, der er placeret i den sorte træbygning på Toosbuys Torv. Udstillingen ligger på 1. sal, og har fået det sønderjyske navn Æ Laut, der kan oversættes til ”Upstairs” eller ”the Loft”.

Ved hjælp af interaktive elementer samt lyd bliver du taget med på en læringsoplevelse inden for læder- og skoproduktion. Du lærer om ECCOs historie og værdier ved at føle, røre og betjene mange af udstillingens elementer.

Fra det øjeblik du træder ind i udstillingen, bliver du budt velkommen til en verden af læder. Væggene samt dele af loftet er dækket med 150 hele huder fra køer. Produktionsprocessen er forklaret i midten af udstillingen ved hjælp af syv interaktive borde, der trin-for-trin viser, hvordan en ECCO-sko bliver lavet, fra de første designskitser til den endelige kvalitetskontrol før skoene leveres til butikken.

Samspillet giver dig mulighed for selv at opleve, hvordan ECCO arbejder. Du kan for eksempel virtuelt sy en sko sammen, samtidig med at du lytter til en fortælling, hvor ECCOs medarbejdere forklarer, hvordan de arbejder med de forskellige processer.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Udstillingen har ikke en fast åbningstid, men åbnes efter aftale for grupper af min. 10 personer.

Rundvisninger bookes via ECCO Visitor Service på: visitorservice@ecco.com eller mobil +45 23 73 11 67.