Derfor bør du vælge en sko med Gore-Tex

Sko med Gore-Tex er efterhånden noget, de fleste ejer. Og det er med rette. Investerer du i en sko med Gore-Tex, er du garanteret en åndbar sko, der både er vind- og vandtæt.

ECCO har længe været en af frontløberne indenfor fodtøj med Gore-Tex. Den danske virksomhed laver ECCO-sko med goretex til både børn, damer og herrer. Men hvad er Gore-Tex helt præcist?


Hvad er Gore-Tex?

Gore-Tex blev i 1969 udviklet af Wilbert L. Gore og Robert Gore. De to herrer fandt gennem deres arbejde med højteknologiske kabler ud af, at PTFE (polytetrafluoroethylen) virkede som en rigtig god isolation. Senere hen har det så vist sig, at selvsamme materiale kunne bruges, når der skulle fremstilles tøj – dette gjaldt både huer, tøj, handsker og ikke mindst sko.


Sko med Gore-Tex – sådan virker det

Når der produceres sko med Gore-Tex, vil en Gore-Tex -membran typisk blive placeret mellem skoens ydre og inderstof. Således vil membranen bremse udefrakommende fugt, mens åndeevnen den modsatte vej bibeholdes.

Dette betyder samtidig, at sko med Gore-Tex vil kunne benyttes hele året rundt. Uanset om du mangler et par vandresko til våde omgivelser eller et par lette sommersko, er sko med Gore-Tex en god idé.

Grunden til at Gore-Tex -membranen kan holde vind og vand ude, samtidig med at den kan lukke fugt og damp fra fødderne ud, er fordi den består af huller 20.000 gange mindre end en vanddråbe. Hullerne er altså for små til, at vind og vand kan trænge ind, men store nok til, at damp fra din krop kan blive transporteret ud.


ECCO sko med Gore-Tex

På Toosbuys Torv finder du i verdens største ECCO-butik et stort udvalg af sko, der kan bruges i al slags vejr. Og der er et bredt udvalg til alle aldersgrupper. Du kan finde ECCO-sko med Gore-Tex til børn, herrer og damer i et væld af forskellige former og farver.

Butikkens udvalg veksler og varierer fra sæson til sæson, og udvalget vil typisk bære præg af varmegraderne udenfor. Om sommeren vil der være et bredere udvalg af sandaler, sommersko og andet let fodtøj, mens der om vinteren vil være fokus på varmere fodbeklædning. Der vil dog altid være lidt til ethvert behov, uanset hvornår du kigger forbi ECCO-butikken. Er du i tvivl om, hvorledes butikken sælger den type sko, du er på udkig efter, er du altid velkommen til både og ringe og skrive til dem.